the salt room Солната стая
The Salt Room

Халотерапия/Солна терапия

  Халотерапията оказва благоприятно въздействие, както върху възрастни така и върху деца. Посещавайки „Солната стая”, възрастните ще могат да релаксират, а децата да играят и да се забавляват, като междувременно ще се засилва имунната система и ще се подобрява и възстановява здравословното състояние на посетителите.

  Терапията със сол е особено полезна при заболяване на горните и долните дихателни пътища - астма, бронхит, хронично обструктивна белодробна болест, както и при синузит, задух, настинка и грип, тютюнджийска кашлица, сенна хрема, вирусни инфекции. С течение на терапията, прочиствайки от слуз, налепи, прах и всякакви замърсители и алергени, дихателните пътища постепенно се освобождават, разширяват и дишането се облекчава.

   Положително влияние терапията оказва и към кожни проблеми - екзема, акне, псориазис и др.. Халотерапията прави кожата по-малко чувствителна към алергени и симптомите като сърбеж, зачервяване, лющене с всяка следваща процедура намаляват. 

    Противодействайки на безсънието, умората и стреса, се балансира и нервната система. 

  Тъй като солната терапия е изцяло естествен метод, за укрепване и подобряване здравето на човек, тя няма странични ефекти. Ако обаче приемате специфични лекарства преди посещение в „Солната стая” е редно да се съветвате с медицинско лице/специалист, тъй като не може да бъдете диагностицирани или пък да получите препоръка за медицинско лечение при нас.

  Важно е да знаете, че халотерапията НЕ се провежда, при обострено хронично заболяване, сърдечна недостатъчност, хронична белодробна недостатъчност, туберколоза, повишена телесна температура, психични заболявания, рак, епилепсия, активно кървене от всякакъв тип, неконтролирана хипертония или пък обострени етапи на респираторни заболявания.

  Обикновено солната терапия е комплекс от няколко процедури, като тяхната продължителност зависи от възрастта на посетителя. Процедурата за деца до 12 години е с времетраене 20 минути, а за лица над 12 години е 40 минути. За да има по-осезаем ефект е препоръчително да се правят 10-20 процедури, като интервалът между тях за възрастни трябва да е 24 часа, а за деца 48 часа. За постигане на траен резултат, би било добре да се правят от 2 до  4 терапии годишно.

  Ако посещавате „Солната стая” за първи път, е добре да бъдете с 10-15 минути по-рано от уговореният час за стартиране на процедурата, за да бъдете запознати с начина по който протича тя, както и какви са очакваните резултати от нея. За халотерапията не се изисква по специално облекло. Ще Ви бъдат предоставени калцуни, които да сложите върху обувките си или пък на бос крак, а за децата е добре да подсигурите резервен чифт чисти чорапки. В „Солната стая” не се допуска влизане с храна или напитки, с изключение на вода. Ако влизате с мобилния си телефон ще бъдете помолени да изключите неговият звук, за да не пречи на останалите посетители. Личните си вещи може да оставите в шкафчета подсигурени за Вас. В стаята ще може да четете, да слушате релаксираща музика или пък просто да седнете и насладите на време отделено специално за Вас.